Poradna Wellness klubu NEZESTÁRNI.CZ pro Zdraví, Krásu a Vitalitu v každém věku

V naší on-line poradně najdete převážně dotazy, které zodpovídáme telefonicky i několikrát denně. Nejčastěji se ptáte, jaký je rozdíl mezi živým kolagenem v podobě hydrátu a běžně známými hydrolyzovanými kolageny. Zajímá vás také kvalita, účinky, použité suroviny i způsob používání na různé části těla. Pokud je dotaz složitější, doplníme ho v odpovědi odkazem na již dříve publikovaný článek nebo zkušenost našich klientů.

  

Na dotazy odpovídá: Eva Sojková (*1954) zakladatelka poradenského kolagenového centra Wellness klubu NEZESTÁRNI.CZ, se v rámci zkušebních programů více než 30 let zabývá účinky různých druhů kolagenů...

"POUZE PRAVIDELNÁ A TRPĚLIVÁ PÉČE S MULTIGENERAČNÍM ŽIVÝM KOLAGENEM JE KORUNOVANÁ ÚSPĚCHEM. Pro dříve narozené to platí dvojnásob a pro mladší je živý kolagen nové generace investicí do budoucnosti, která se určitě vyplatí......" Eva Sojková – vaše EvaEvulka   

Nenašli jste odpověď na vaši otázku? Napište nám. Pokud nechcete váš dotaz zveřejnit, označte to ve formuláři.

Na co se nás chcete zeptat? Nový dotaz
security picturesecurity picture

Má živý kolagen nějaké atesty, certifikáty a dermatologické testy?

nezestarni

Určitě ano, nativní hydrát Přírodního kolagenu Inventia, exkluzivní kolagenová kosmetika i doplňky stravy splňují nejpřísnější kritéria výroby. Výrobce je držitelem tří certifikátů:

  • ISO 90011-2015 - Bezpečnost kvality (Quality Management System) 
  • ISO 22000-2005 - Bezpečnost potravin (Food Safety Management System) 
  • ISO 22716-2018 - Správná výrobní praxe GMP (Good Manufacturing Practices for the Cosmetic Industry) Produkty jsou vyráběny pod nejpřísnějšími GMP normami nejvyššího standardu farmaceutické kvality. 

Certifikáty mají platnost cca 3-4 roky, proto je jejich prodloužení pro výrobce vždy velmi důležité a zavazující, protože celý výrobní proces je vždy a opakovaně podroben nejpřísnějším kontrolám kvality výroby.

Dermatologické testy, atesty včetně grafů hydratace nebo zmenšení hloubky vrásek - např. v očním okolí, je podloženo i fotodokumentací před a po.  zde>>> 

Jak správně používat živý kolagen Face na obličej a jaké množství?

nezestarni

Kolagen FACE je silný koncentrát husté gelové konzistence. Proto si ho nanášejte v nepatrné míře 2x denně – ráno a večer na očištěnou a mokrou pleť jako podklad pod kosmetiku nebo make-up. 

Na zvlhčení pleti můžete použít vodu nebo tonikum, v lepším případě kolagenový hydratační sprej živou vodu

Cca 2-3 stlačení pumpičkou kolagenu naneste na obličej, krk, dekolt, oční víčka a zlehka vklepejte až do úplného vstřebání. Můžete pocítit jemný liftingový efekt.

Pokud dáte kolagenu více, nevstřebá se, uschne na pleti, může nepříjemně pnout a vytvoří se "šupinky". Stačí pleť jen navlhčit, znovu rozetřít, vklepat a příště dát méně. Po vstřebání naneste v synergii exkluzivní bioaktivní kolagenový denní nebo noční krém, případně elixír pro oční okolí, nebo použijte svoji oblíbenou kosmetiku. Čím déle živý kolagen používáte, tím více se zvyšuje množství tělesného kolagenu a potřeba zvenčí se snižuje. Časem vám může stačit i půl stlačení pumpičkou kolagenu FACE na celý obličej.

V Estetice jsem četla o živém kolagenu. Poradíte mi s jakým začít a jestli mohu kombinovat kosmetiku s kapslemi?

nezestarni

Vsaďte na jistotu a začněte s Přírodním kolagenem Inventia FACE na obličej, tak jako já. Stačí nejmenší balení 50 ml, které vám vydrží podle věku a typu pleti 2-3 měsíce. Toto kosmeceutikum v podobě čistého hydrátu má gelovou konzistenci. Nanáší se v malém množství na mokrou pleť před použitím vlastní kosmetiky, tak se nemusíte vzdát své oblíbené kosmetické značky. Kolagen je transepidermální, naváže na sebe účinné látky z vaší kosmetiky a tím znásobí její účinky. Pleť můžete zvlhčit vodou, ale já preferuji kolagenový sprej - živou vodu. Výrobce vyvinul k živému kolagenu luxusní bioaktivní kolagenovou kosmetiku pro nejnáročnější klientelu. Tato kosmetika je i řešení pro vás v případě, že uvažujete o změně kosmetiky.

Pokud uvidíte, že živý kolagen na obličej funguje, rozhodně rozšiřte svůj denní omlazující rituál o vnitřní používání přírodního kolagenového doplňku stravy speciálně vyvinutého proti předčasnému stárnutí - Invita Skin Beauty plus CoQ10 pro krásnou pleť pružné tělo i vazy, ohebné klouby a zdravé vlasy a nehty, kde právě kolagenový hydrát tvoří mimořádně účinnou látku.

Mám suché a rozpraskané rty a nic mi nepomáhá. Co byste mě doporučili.

nezestarni

Rozpraskané a šupinaté rty, často i popraskané koutky trápí mnoho našich klientek, ale i jejich dětí. Bohužel, nejen změny počasí, ale i dlouhodobé nošení roušek nebo respirátorů nemá zrovna příznivý vliv na naše rty. Navíc je dokázáno, že pod rouškou se ze stresu více "hryžeme" do rtů. O to víc se o ně musíme starat. Doporučuji vám vyzkoušet Ochranný balzám na rty a posilující lesk s živým kolagenem a push-up efektem – tři v jednom.

Účinně chrání, omlazuje a regeneruje nejen rty uvězněné pod rouškou. Chrání je v zimním i letním obdobím před vysušením, popraskáním a šupinatěním. A bonus navíc – i starším, úzkým a vrásčitým rtům navrací mladistvou plnost a sametovou hebkost.

Po operaci horních víček mě léta nepříjemně táhnou jizvy. Pomohl by mě živý kolagen?

nezestarni

S problémem táhnoucích jizev se u svých klientek často setkávám. Přitom je účinné řešení naprosto jednoduché. Stačí sáhnout po lahvičce živého kolagenu Face s přirozeně obsaženými peptidy a elastinem. Nanášejte si ho 2x denně na obličej, krk a dekolt vždy před použitím vlastní kosmetiky. Nezapomeňte si potírat i oční víčka. Uvidíte, že za poměrně krátkou dobu nebude po letitých táhnoucích jizvách ani památky. Navíc vás překvapí omlazující a vypínací efekt a kolagenový gel v podobě čistého hydrátu si zamilujete tak jako já a už se ho nebudete chtít vzdát. Nemusíte mít strach i pokud máte citlivou pleť. Kolagen Face je 100% přírodní, biologicky aktivní, hypoalergenní, dermatologicky testovaný, neobsahuje parabeny ani jiné konzervanty, je vhodný i pro alergiky.  Toto výjimečné kosmeceutikum se používá velmi často pro svoji čistotu a silné omlazující a regenerační účinky při estetické péči o zhojené jizvy při regeneraci pokožky po různých zákrocích, např. v klinikách plastické chirurgie a estetické medicíny, dermatologických centrech apod. Jizvy netáhnou, jsou pružné a elastické, mnohem rychleji se upravuje jejich pigmentace, jizva je úzká a esteticky přijatelná, navíc si účinky zákroku dlouhodobě prodloužíte.

Nebudou mě po kolagenu Face pálit oči. Mám velmi citlivou pleť a špatně snáším i přírodní kosmetiku.

nezestarni

Nemusíte mít strach i pokud máte citlivou pleť. Kolagen Face je 100% přírodní, biologicky aktivní, hypoalergenní, dermatologicky testovaný, neobsahuje parabeny ani jiné konzervanty, je vhodný i pro alergiky. V dermatologickém výzkumu nezávislé laboratoře ITA-TEST byla sledována skupina 30 osob ve věku 16–81 let, z toho 16 osob zdravých a 14 pacientů s diagnostikovanými alergickými i nealergickými kožními chorobami (lupénka, bércový vřed, morphea, tvoření lysin, rakovina kůže, růžovka, kožní alergická onemocnění a alergická zánětlivá onemocnění cév).

U všech byla použita metoda proužkových kožních testů Jadassohn-Blocha v Rudzkého modifikaci. Na očištěnou kůži mezi lopatky byly přiloženy proužky filtračního pijáku zn. Whatman s hydrátem živého kolagenu. Testovací proužky se pro vytvoření okluze přikryly folií a připevnily leukoplastí na 48 hodin. Následně byly sejmuty a výsledky zdokumentovány 15 minut po sejmutí, dále za 24 a 48 hodin. U nikoho nebyly pozorovány žádné reakce, ani v místě aplikace, ani v odlehlejších místech.

To dokazuje, že biologicky aktivní hydrát přírodního kolagenu v podobě čistého transepidermálního gelu nevyvolává alergické ani toxicko-dráždivé reakce. Splňuje nejpřísnější kritéria pro hypoalergenní kosmetiku a může být používán i jedinci s velmi citlivou pokožkou.

Nemusíte mít strach i pokud máte citlivou pleť. Kolagenový gel v podobě hydrátu je čistý, 100% přírodní, biologicky aktivní, hypoalergenní, dermatologicky testovaný, neobsahuje parabeny ani jiné konzervanty, je vhodný i pro alergiky. 

Jaký je rozdíl mezi hydrátem kolagenu a hydrolyzovanými kolageny, který je živý?

nezestarni

Zásadní rozdíl je ve vzácné, ručně zpracovávané surovině, která má při výrobě hydrátu kolagenu cenu zlata. Na rozdíl od běžně známých hydrolyzovaných kolagenů se NEVYRÁBÍ z nejlevnějších jatečních nebo rybích odpadních přebytků vznikající při zpracování masa pro lidskou výživu. Zpracovává se HYDRATACÍ – novou, převratnou a doposud neznámou technologií výroby kolagenu metodou Triple Helix Formula, která není dosud popsána ani v lékařských učebnicích. Přesto k jejímu posouzení stačí POUHÝ SELSKÝ ROZUM. Zajímá vás více o této technologii? Přečtěte si článek TAJEMSTVÍ ZROZENÍ ZÁZRAKU JMÉNEM ŽIVÝ KOLAGEN 

Prof. Patočka varuje před skrytými konzervanty v kosmetice, které výrobci tají. Je živý kolagen opravdu bez parabenů a konzervantů?

nezestarni

Pana profesora znám, četla jsem mnoho jeho knih a velmi si ho vážím za jeho poznatky a odvahu. Lidé by opravdu měli otevřít oči a nepodléhat líbivým reklamám. Miluji antické přísloví – Člověk má takovou váhu, jakou váhu má jeho slovo. Proto Vás mohu s čistým svědomím na 100 % ubezpečit, že hydrát (ne hydrolyzát) živého kolagenu je skutečně bez parabenů a jiných konzervantů. Náročná technologie živého kolagenu nové generace – Triple Helix Formula – by to ani jinak neumožnila. Kolagenový hydrát splňuje nejpřísnější kritéria pro hypoalergenní kosmetiku. Tento kolagenový gel je vhodný i pro velmi citlivou a podrážděnou pokožku. Neobsahuje žádné alergeny ani mikrobiologické nečistoty. Byl testován na více než 30 alergenů nejčastěji se vyskytujících v kosmetických přípravcích. Testy byly ve všech případech negativní, dokonce i v případě 14 nejčastěji používaných konzervačních látek vyskytujících se v nepatrné míře i u některých druhů kosmetiky bez konzervantů. To dokazují laboratorní testy Eurofins Scientific AG ve Švýcarsku.

Po prodělané nemoci plánuji lifting obličeje. Jaký kolagen by mě pomohl urychlit regeneaci?

nezestarni

Bohužel stres, ale i nemoci závratnou rychlostí odbourávají tělesný kolagen a oslabují imunitu. A i když se z nejhoršího dostaneme, pohled do zrcadla nás srazí na kolena. Pokud nechcete nechat nic náhodě, udělejte si cca 2 měsíce před plánovaným zákrokem intenzivní kolagenovou kúru.

Doporučuji živý kolagen FACE v podobě hydrátu. S tímto výjimečným kosmeceutikem máme velmi dobré zkušenosti právě na omlazení pleti a regeneraci. Kolagenový gel si nanášejte minimálně 2x denně ráno a večer na obličej, krk a dekolt. Pro extra rychlý nástup účinků právě při deficitu kolagenu vlivem věku, stresu, nemoci nebo únavy bych na vašem místě podpořila stimulační procesy i vnitřním používáním kolagenového doplňku stravy INVITA SKIN BEAUTY.

Tělo přijímá kolagen jako látku sobě vlastní a stimuluje ho k znovu obnovení produkce vlastního kolagenu v tkáních. Tím navrací pokožce potřebnou hydrataci, pružnost, pevnost a elasticitu. Je všeobecně známo, že pokud máme dostatečné množství systémového kolagenu, nastartuje kolagen v těle samoregenerační procesy, při kterých je i estetická péče o zhojené jizvy po různých zákrocích a úrazech mnohem účinnější a rychlejší. Navíc živý kolagen výrazně redukuje vrásky a dlouhodobě předchází vzniku nových, tak si výsledný efekt plastického zákroku několikanásobně prodloužíte.


nezestarni - telefon +420 775 373 379 nezestarni - email info@nezestarni.cz

Naším posláním je Zdraví, Krása a Vitalita v každém věku.

CZK | EUR

založit účet

přihlášení

PŘIHLÁŠENÍ REGISTROVANÉHO UŽIVATELE

triple helix formula

Všechny články a osobní zkušenosti klientů používajících produkty z naší nabídky mají pouze informativní charakter. V žádném případě nemohou nahradit lékařskou péči a neslouží k nahrazení rad nebo dokonce léků předepisovaných odbornými lékaři. Pro informace o svém zdravotním stavu a možnosti kombinace svých léků s produkty z naší nabídky se nejdříve poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem. Dle platné legislativy není web závaznou nabídkou.